Klaasen Anderson ellen folytathatja

A fiatal Jelle Klaasen Phil Taylor után Alan Norrist is legyőzte.

B. Molnár László
2016. 01. 02. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szomorú vagyok, volt esélyem a győzelemre, de el kell ismernem, hogy jobban játszott, mint én. Jellé­t csak dicsérni tudom, lenyűgözően teljesített, esélye van arra, hogy világbajnok legyen – fogalmazott legyőzőjéről Phil Taylor.

Klaasen aztán nem állt meg itt, és a negyeddöntőben még a Taylor-meccsnél is izgalmasabb derbin végül 5-4-re legyőzte az eddig megállíthatatlanul menetelő Alan „Chuck” Norrist, aki 2014-ben szintén a BDO-nál vívott vb-döntőt, igaz, ő a hollanddal ellentétben elbukta azt. Klaasen ezúttal is hátrányba került – előbb 3-1-re, majd 4-3-ra vezetett Norris –, de a 19. kiemelt holland keze nem remegett meg a legfontosabb pillanatokban, így hatalmas csatában diadalmaskodott. A színvonalról legyen elég annyi, hogy mindketten éppen 13 alkalommal dobtak 180-at. Ez egyben azt is jelenti, hogy Klaasen Taylor és Norris ellen összesen 28-szor ért el három tripla húszast, ami egészen megdöbbentő.

– Kis híján veszítettem, de sosem adtam fel, tudtam, képes vagyok nyerni. Nagyon jó érzés ez most, a fellegekben érzem magam. Tudom, hogy még ennél is jobb lehetek, tart még a világbajnokság, ez nem az ünneplés ideje, de bízom abban, az sincs már messze – mondta Klaasen.

Mindenesetre a hollandnak nem lesz egyszerű dolga a folytatásban, ugyanis a címvédő és szintén bombaformában játszó Gary Anderson lesz az ellenfele az elődöntőben. A Repülő Skót egészen elképesztő meccsen, tükörsimán nyert 5-1-re a brit James Wade ellen. Anderson leget is alig veszített, és a második játékban kis híján megcsinálta a kilences kiszállót, ám az utolsó dupla 12-est elhibázta.

Mindenesetre a szurkolók már előre dörzsölik a tenyerüket az Anderson–Klaasen rangadó előtt. Mindeközben a közönség egyvégtében a legendát, Phil Taylort hiányolja, és minden meccsen azt énekli: „There is only one Phil Taylor” (Csak egy Phil Taylor van).

Ám könnyen lehet, már Klaasenről is írják a hasonló nótát

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.