Liu Shaolin Sándor ezüstérmes lett 1500 méteren

Eb-n korábban még soha nem volt döntős egyszerre három magyar férfi korcsolyázó.

MTI
2016. 01. 23. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar versenyző nagy csatában lett második a hazai közönség előtt győztes Szemjon Jelisztratov mögött és a holland Freek van der Wart előtt.

A táv fináléjában Knoch Viktor és Liu Shaoang is rajthoz állt magyar részről, Eb-n korábban még soha nem volt döntős egyszerre három magyar férfi korcsolyázó. Liu Shaoang az ötödik, Knoch a hetedik helyen zárt. Mindketten végig az élmezőny közvetlen közelében haladtak, ám a hajrában a brit Jack Whelbourne elcsúszott, s magával sodorta a két magyart.

Liu Shaolin Sándor pályafutása első egyéni Eb-érmét nyerte. A kora délutáni elődöntős futamát megnyerve, öccse, Shaoang pedig a futamában másodikként zárva jutott az A döntőbe. Knoch a fináléba kerülésért rendezett versenyben csak ötödik lett, de mivel egyik ellenfele szabálytalanul akadályozta, a bírák utólag továbbjuttatták a döntőbe, amely vele együtt lett hétfős.

A nőknél ugyanezen a távon Bácskai Sára Luca a B döntőbe jutott, ott negyedik lett, így összesítésben tizedik helyen végzett. Jászapáti Petra nem jutott az elődöntőbe, de a helyosztók legjobbjaként huszadik pozícióban zárt a harminchárom fős mezőnyben.

A legrövidebb távon, 500 méteren Knoch Viktor a B döntőt megnyerve ötödikként végzett, Liu Shaolin és Liu Shaoang azonban a negyeddöntőben búcsúzott, előbbi tizenharmadik, utóbbi tizenötödik helyen zárt. A nőknél 500-on Jászapáti tizenharmadik, Bácskai tizenhetedik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.