Magyar világcsúcs a gyorskorcsolya-vb-n

„Magyar színekben világcsúcsot elérni fantasztikus eredmény” – mondta Liu Shaoang.

MTI
2016. 01. 30. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darázs István, a hazai szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya-ágazati igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 17 éves magyar versenyző az elődöntőben 40,892 másodperces idővel új juniorvilágcsúcsot állított fel, a fináléban azonban kínai riválisa a harmadik körben megelőzte.

„Megmondom őszintén, nagyon fáradtnak éreztem magam, rendkívül leterhelt voltam, össze kellett szednem magam fejben. Fizikailag viszont rendben voltam, és sikerült az elődöntőben világcsúcsot mennem” – nyilatkozta az MTI-nek Liu Shaoang, aki múlt vasárnap Szocsiban a váltóval nyert felnőtt Európa-bajnoki ezüstöt. A fiatal versenyző hozzátette, a világcsúcs után természetesen már az aranyérem reményében vágott neki a döntőnek, ahol azonban végül a második helyen zárt, ugyanakkor „magyar színekben világcsúcsot elérni fantasztikus eredmény.

Liu Shaoang elmondta, ezzel a mostani sikerrel „elmúlt” a fáradtsága, és várja a vasárnapi 1000 méteres küzdelmeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.