Miklós Edit ismét hatalmasat ment

Hatodik lett a Cortina d’Ampezzóban rendezett szombati lesiklóversenyen. Vonn győzött.

MTI
2016. 01. 23. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves, címvédő Vonn pályafutása 37. sikerét aratta lesiklásban, ezzel ő a szakág valaha volt legsikeresebb női alpesi sízője. Az eddigi csúcsot az osztrák Annemarie Moser-Pröll tartotta 36 győzelemmel, 1980 januárja óta. Az összes szakágat tekintve immár 74 vk-diadalnál járó Vonn mögött ezúttal a kanadai Larisa Yurkiw végzett a második, az összetett pontversenyben vezető svájci Lara Gut pedig a harmadik helyen.

A két héttel ezelőtt Zauchenseeben tizenhetedik Miklós Edit az MTI-nek azt mondta, hogy a mostani versenyre sikerült mozgását tovább csiszolnia. A 27 éves versenyző alig több mint egy másodperccel volt lassabb a győztesnél.

Vasárnap szuper-óriásműlesikló versenyt rendeznek a nőknek Cortinában.

Eredmények, női lesiklás:

1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:37,01 perc
2. Larissa Yurkiw (kanadai) 1:37,29
3. Lara Gut (svájci) 1:37,68
6. Miklós Edit 1:38,09

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.