Miklós Edit: lesiklás két tételben

Az olimpiai hetedik Miklós Edit várja a zauchensee-i felvonást.

Lipiczky Ágnes
2016. 01. 08. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hóhiánnyal küzdő Sankt Anton helyett ezen a hétvégén Zauchensee-ben folytatják világkupa-szereplésüket a női alpesi sízők, Miklós Edit szombaton a szokásoktól eltérően kétfutamos lesikláson, majd vasárnap szuper-G-ben szerepel.

A magyar versenyző az elmúlt két hetet edzésekkel töltötte, de a hóhiány miatt a jó edzéslehetőségért is meg kellett küzdenie, Ausztriában és Olaszországban tudott lécet csatolni. A most következő zauchensee-i helyszín Miklós Edit egyik kedvence, hiszen 2007-ben a hatodik helyen zárt itt az ifjúsági világbajnokságon.

– A hóhiány miatt a lesiklóverseny most két sprintfutamból áll majd, még sosem versenyeztem ebben a lebonyolításban, de kíváncsi vagyok, hogy milyen. Végül is lesz egy második esélyünk javítani, ha az első futamban nem sikerül hibátlanul menni – mondta a viadal előtt olimpiai hetedik helyezett sízőnk, aki a csütörtök délelőtti hivatalos lesiklóedzésen – többek között megelőzve az osztrák Elisabeth Görglt is – a huszadik legjobb időt érte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.