Negyeddöntőbe jutott Babos Tímea

A sportoló két játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt román Monica Niculescut.

MTI
2016. 01. 06. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 70. Babos simán hozta az első szettet, majd a folytatásban gyorsan elvette a tenyerest is nyeső, a ranglistán 39., a tornán negyedik kiemelt Niculescu adogatását, és végül 1 óra 41 perc alatt diadalmaskodott. Az előző három összecsapásukat a román játékos nyerte.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, rengeteg hosszú labdamenettel. Ami különösen széppé teszi ezt a sikert, hogy szinte akárhányszor jött egy nehezebb pillanat, akkor én játszottam jobban. Ez igazi mentális győzelem amellett, hogy nagyon jól is játszottam” – nyilatkozta honlapján a 22 éves Babos, hozzátéve: Niculescu érdekes ellenfél, rendkívül speciális játékkal, a mérkőzés ezért komoly taktikát igényelt, és örül, hogy edzőjével, Thomas Drouet-val ezt sikerült megbeszélni.

Babos a következő fordulóban a hatodikként rangsorolt kanadai Eugenie Bouchard-ral találkozik, aki a selejtezőből érkezett amerikai Nicole Gibbset győzte le. A kanadai játékos jelenleg 49. a világranglistán, de 2014 októberében 5. volt. Abban az évben döntőt játszott Wimbledonban, az Australian Openen és a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

Eredmények (a viadal honlapja szerint):
nyolcaddöntő:
A. Radwanska (lengyel, 1.) – Csang (kínai) 6:1, 7:5
Kontaveit (észt) – Cseng (kínai) 6:1, 6:2

korábban:
Babos Tímea – Monica Niculescu 6:1, 6:4
Friedsam (német) – Begu (román, 3.) 7:5, 3:2-nél Begu feladta
Bouchard (kanadai, 6.) – Gibbs (amerikai) 6:4, 6:2                    
Siniaková (cseh) – Dijasz (kazah, 7.) 6:0, 6:4    
Vang (kínai) – King (amerikai) 7:6, 6:3                            
Riske (amerikai) – Szu Vej (tajvani) 3:6, 7:5, 6:1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.