Nem adják át a FIFA-elnök különdíját

Joseph Blatter elnök 2001 óta minden alkalommal átadta a különdíjat, idén viszont nem teheti meg.

MTI
2016. 01. 07. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség csütörtöki közleménye emlékeztet arra, hogy Joseph Blatter elnök 2001 óta minden alkalommal átadta a különdíjat, idén viszont nem teheti meg, mert a FIFA független etikai bizottsága december 21-én nyolc évre eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

A szövetséget a február 26-ai tisztújításig ideiglenesen a kameruni Issa Hayatou vezeti, aki ott lesz a zürichi eseményen, ő mondja majd a hivatalos megnyitóbeszédet, de az elnöki különdíjat nem adja át. Ezt a FIFA a testületet sújtó korrupciós válsággal is indokolta.

Az elnöki különdíjat korábban többek között a Nobel-békedíjas dél-afrikai Desmond Tutu, Ránija jordán királyné, illetve Franz Beckenbauer is megkapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.