Nem tudják fizetni a számlákat az olimpia rendezői

Se áram, se víz a nyári ötkarikás játékok helyszínén.

MTI
2016. 01. 04. 23:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rio de Janeiró-i városvezetés és a Botafogo sportklub egymást hibáztatja az ügyben. A városházán azt hangsúlyozták, tavaly május óta az egyesület felelős a közüzemi díjak kifizetéséért. Reakciójában a Botafogo leszögezte, hogy a víz- és villanyszámla-tartozás a városi önkormányzat hibája. A Globo Esporte című brazil portál értesülése szerint a számlákat két hónapja nem fizetik, a jelenlegi hátralék összértéke pedig egymillió reál (74,1 millió forint). Beszámolójuk szerint az áramot már a múlt héten kikapcsolták, a vizet pedig több mint egy hónappal ezelőtt elzárták.

Az olimpia szervezőbizottsága hétfőn közölte, a létesítmény várhatóan készen áll majd a májusi tesztversenyek megrendezésére, de a kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseiket elküldték a Botafogónak és az önkormányzatnak is. Brazíliát komoly gazdasági válság sújtja, amely hatással van az olimpia előkészületeire is, a szervezők több területen is megszorításokra kényszerültek. Az Olimpiai Stadion az atlétikai versenyek mellett a labdarúgótorna csoportmérkőzéseinek ad majd otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.