Óriási bravúrt hajtottak végre az ifi hokisok

Veretlenül zárt serdülő válogatottunk Kamloopsban – közölte a Magyar Jégkorong Szövetség honlapja.

FB
2016. 01. 04. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamloops International Bantam Ice Hockey Tournament – döntő

Magyarország U16 – Vancouver A1 T-Birds 5-1

Nagy András szövetségi edző arról számolt be, hogy nagy hatással vannak mindenkire a játékosokat ért impulzusok, hogy átélhetik azt a kanadai hokikultúrát, amiről eddig csak hírből hallottak, de jó eséllyel el sem tudtak képzelni, hogy nap mint nap látják a játékosmegfigyelőket maguk körül és első kézből informálódnak arról, milyen szempontok szerint figyelik őket.

„Aki eddig esetleg egyénieskedett, az is beállt a sorba és a csapatért kezdett játszani. Nem is feltétlenül játékbeli javulást kell elképzelni, mert az időzítés jól jött ki, most elértek arra a pontra a szezonban, amikor minden begyakorolt játékelem már jól megy, de jobban működünk csapatként. Ott van valahol a fejekben az, hogy figyelik őket, emiatt az első perctől az utolsóig 110%-on pörögnek. Nincs üresjárat”

– mondta Nagy András. Kétségkívül történelmi eseménynek számít az, hogy Magyarország serdülő válogatottja győzni tudott egy ilyen rangos tornán, amely kiemelt célpontja a nagy észak-amerikai junior ligák játékosmegfigyelőinek. Ám az itt megszerzett tapasztalatok, élmények és emlékek sokkal távolabbra mutatnak és többet érnek, mint az óriási kupa, amit átvehetett a csapat – írja a szövetségi honlap.

A játékosmegfigyelők közül „többen megkeresték a csapatot a torna során, beszélgettek a játékosainkkal és a stábbal. Egyértelműen pozitív visszajelzést kaptunk tőlük, csodálkoztak, hogy Magyarországon ilyen hokisok vannak, hiszen a mi nemzeti bajnokságunk már csak földrajzilag is olyan messze van tőlük, hogy egyáltalán nincs, hogy a látókörükbe kerüljenek a játékosaink” – mondta Virág Csaba, a keret egyik edzője. „A huszonkét játékos kiváló teljesítményének köszönhetően utánpótlásunk jó eséllyel felkerült a nemzetközi jégkorong térképére – áll a portál bejegyzésében. – Ezáltal pedig nemcsak ennek a huszonkét srácnak jelent óriási dolgot ez a tíz nap, hanem Magyarország teljes jégkorongjának.”

Kapusok (3): Gönczi Lajos, Márkus Levente, Sági Máté Péter
Hátvédek (8): Blazsej Krisztián, Druja Benjámin, Egyedi Zsolt, Falus Ádám Nándor, Horváth Mátyás Előd, Pokornyi Dávid, Seregély Máté, Szécsi Patrik Balázs
Csatárok (11): Almási Márk, Dézsi Bence, Horváth László, Kemény Patrik, Kovács Sebestyén, Páterka Bence, Rácz Kristóf, Révész Marcell, Sábián Balázs, Tóth András Máté, Vértes Nátán

Vezetőedző: Glen Williamson
Edzők: Virág Csaba, Nagy András
Kapusedző: Szuchánszki Dávid
Csapatvezető: Mercz Orsolya

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.