Räikkönen: Legalább vezettem

A Ferrari finn világbajnoka egyáltalán nem volt elégedett a Pirelli új, 2016-os abroncsaival.

B.M.L.
2016. 01. 26. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha egyelőre a felkészülés zajlik minden szinten a Forma–1 világában, azért három csapat – a McLaren, a Ferrari és a Red Bull – két napig a tavalyi autójukkal róhatta a köröket a franciaországi Paul Ricard pályán, ahol a Pirelli idei szezonra szánt esőgumijait próbálhatták ki. A gyakorlás érdekessége, hogy amíg a Ferrari és a Red Bull a versenyzőivel vett részt a teszten – egy-egy napot száguldott Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat –, addig a McLaren a tesztpilótáját, Stoffel Vandoorne-t foglalkoztatta mindkét nap. Egy biztos, a Ferrari finn világbajnokának nem nyerte el a tetszését az új abroncs.

– Noha még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni a Pirelli új esőgumijáról, annyit elmondhatok, nekem a tavalyi sokkal jobban tetszett. Mivel régen vezettem, örültem a lehetőségnek, és legalább vezethettem egyet – jelentette ki a Crash.net riporterének Räikkönen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.