Rosberg: Lewis az ideális társ

A Mercedes német pilótája úgy véli, Hamiltonnal csak együtt tudnak sikeresek lenni.

B. Molnár László
2016. 01. 06. 22:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ám erről szó sincs, Rosberg úgy véli, Hamiltonnal csak együtt tudnak sikeresek lenni. Jövőre már a negyedik szezont húzza le egymás mellett a korábbi két jó barát, Nico Rosberg és Lewis Hamilton. Az eddig eltöltött három év alatt a brit két világbajnoki címet szerzett, szinte mindenben legyőzte csapattársát, miközben a németnek csak két ezüstérem jutott. A rivalizálás odáig fajult köztük, hogy a gyerekkoruk óta tartó barátságuk rég a múlté, manapság az a ritka, ha egyáltalán szóba állnak egymással.

Éppen ezért meglepő Rosbergnek a német TZ-nek adott nyilatkozata, miszerint számára a legideálisabb csapattárs Lewis Hamilton, és úgy véli, eddigi sikereik a közös munka eredménye.

– Egy biztos, ha rám bíznák, hogy csapattársat válasszak, gondolkodás nélkül Lewist választanám. Jól vezet, és a közösen elért sikereink azt igazolják, a Mercedes igencsak jól járt velünk – jelentette ki Rosberg. Ugyanakkor azt sem titkolta el, egyetért Hamiltonnal abban, néha a nagy egyenlősdi helyett nem ártana falat húzni kettejük között a garázsban. És azt sem tartja kizártnak, hogy ezzel ő járna jobban. –Noha ez sosem fog megtörténni, nem tagadom, néha én is örömmel venném a falat. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy mindez nem lenne jó a csapat szempontjából, ráadásul vannak olyan versenyek, amikor profitáltam abból, hogy nincs köztünk semmilyen fal. A csapat az első, így muszáj átláthatóan együtt dolgozni, még ha időnként ez feszültségekhez is vezet – vélekedett a német.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.