Schumacher összecsap Alesivel

Az indiai Csennaiban küzdenek meg egymással a Formula 1 legendáinak utódai.

B.M.L.
2016. 01. 27. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, kezd egyre jobban beindulni a hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fiának autóversenyzői karrierje. Az ifjú Mick ezúttal egy komoly sorozat, az MRF Challenge szezonzáróján állhat rajthoz január 30-án és 31-én az indiai Csennaiban található Madras Motor Race Track nevű versenypályán, ahol Dallara karosszériával és 1,6 literes Ford, illetve 2,0 literes Renault motorral küzd meg egymással a mezőny. A 2015-ös idényben a német F4-es bajnokságban remeklő Mick számára tehát nem lesz egyszerű a feladat, ráadásul az F1 legendás nevei is megtalálhatók a rajtlistán.

Persze a Fittipaldi név nem a háromszoros világbajnok Emersont takarja, hanem unokáját, Pietrót, valamint a mezőnyben található Alesi sem Jean, hanem a fia, Giuliano, és Adrian Newey sem váltotta a tervezőasztalát versenyzői overálra, a fia, Harrison lesz majd ott a rajtrácson. Érdekesség, hogy a fentiek közül csak Schumacher fiának nem tisztázódott a jövője – marad az F4-ben vagy feljebb lép az F3-ba –, hiszen Pietro Emerson a Renault-világszériát váltó Formula V8 3.5 bajnokságban folytatja, Giuliano Alesi a GP3-ban kap lehetőséget, Harrison Newey pedig a Formula 3-ba szerződött el.

Mindenesetre nem akármilyen összecsapás lesz a hétvégén, amikor az F1 legendáinak utódai egymással versenyeznek, bizonyítván, a vér náluk sem vált vízzé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.