Szabó: Ütjük-vágjuk egymást Danával

Szabó Gabriella: egy hónap fülgyulladás, két hónap Florida.

Lipiczky Ágnes
2016. 01. 05. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A sérülés, betegség sosem jön jókor. Pláne az olimpiai felkészülés időszakában
– Én sem örültem annak, hogy ilyen sokáig elhúzódott a fülproblémám – mondja Szabó Gabriella. – Egy hónapig nem tudtam úszni, de kiváltottam ezt a munkát futással és ergométeres evezéssel. Gyakorlatilag mindent meg tudtam csinálni, és ami pozitív: erősödtem futásban is. Olyannyira, hogy az ünnepi időszakot is aktív pihenéssel töltöttem el, a párommal és a triatlonos barátainkkal Balatonon voltunk pár napot. A közös erdei futások kizökkentettek a monotóniából, feltöltöttek, tényleg nagyon jól éreztem magam.

– Kajakos párjával, Kozák Danutával február elején utaznak Floridába edzőtáborozni. Várja már a közös felkészülést?
– Danával már eddig is voltak közös edzéseink, ami rengeteget jelent, hiszen ütjük-vágjuk-húzzuk-vonjuk egymást. És ez meglátszik az eredményeinken is. A floridai vízre szállást már mindketten nagyon várjuk.

– Mennyi időt töltenek el majd a tengerentúlon?
– Kilenc hétre utazunk el Tampába, én jól ismerem ezt a helyszínt, hiszen az elmúlt két tavaszi felkészülést itt végeztem el. Most csak azon izgulok, hogy legyen páros hajó odakint, mert a válogatók és a sikeres idény érdekében jó lenne minél korábban elkezdeni a párosozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.