Szalai furcsa gólpassza

A magyar válogatott csatára nem tudta győzelemre vezetni új csapatát, a Hannovert.

B.M.L.
2016. 01. 24. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton, a Bundesliga 18. fordulójában bemutatkozhatott Szalai Ádám, a magyar válogatott csatára a Hannover 96 csapatában. A premier felemásra sikerült, hiszen Szalai adott egy furcsa gólpasszt, míg csapata végül 2-1-re alulmaradt a Darmstadttal szemben. Szalai még a találkozó előtt a Sport Bildnek elárulta, ha akart volna sem tudott volna máshova igazolni a téli szezonban a Hoffenheimből, amely a szezon végéig adta kölcsön őt a hannoverieknek.

– Kár tagadnom, a H96 volt az egyetlen klub, amelyik megkeresett. Érzek magamban annyi erőt, hogy amennyiben bíznak bennem, segíthetek kiharcolni a bennmaradást a Bundesligában. Ez az egyik vágyam, míg a másik az, hogy a játékommal kiérdemeljem a magyar válogatottban az Eb-kerettagságot – jelentette ki Szalai.

A magyar csatár azonnal el is kezdte törleszteni a kölcsöndíját, igaz, a gólpasszához nem kis szerencse kellett. A találkozó 10. percében Hiroki pontos beadását Szalai jobbal nem találta el, míg a bal lábáról Hugo Almeida elé pattant a labda, és a portugál nem hibázott. Azonban volt olyan momentuma is a meccsnek, amikor a csatár eltalálta a labdát, ám a darmstadtiak kapusa, Christian Mathenia nagy bravúrral védte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.