Szerbia megvédte az Eb-címét

A szerbek sorozatban harmadszor diadalmaskodtak a kontinensviadalon.

MTI
2016. 01. 23. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerbek Eindhoven (2012) és Budapest (2014) után sorozatban harmadszor diadalmaskodtak az Európa-bajnokságon, összességében a hetedik aranyérmüket gyűjtötték be.

Elképesztő hangulatban, telt ház, tizenhatezer néző előtt ugrottak vízbe a csapatok, a montenegróiak azonban egy picit sem zavarodtak meg, és nagy meglepetésre pillanatok alatt kétgólos vezetésre tettek szert. Hozták a saját, kemény védekezésen alapuló játékstílusukat, ezzel a szerbeknek is meggyűlt a bajuk. A nagyszünetben egygólos hátrányban volt a hazai csapat.

A fordulást követően is megmaradt a montenegróiak magabiztossága, a zárónegyedre 6-6-os döntetlennel feszültek egymásnak a felek. A negyedik negyed elején egy meg nem adott montenegrói gólt követően megszerezte a vezetést a szerb válogatott az Eger klasszisa, Milos Cuk révén, majd Dusko Pijetlovic megduplázta az előnyt. A hazaiak egy jó védekezés után az ellentámadásból emberelőnybe kerültek, Nikola Jaksic pedig már háromgólosra növelte a különbséget. A montenegróiak nem adták fel, és másfél perc alatt két gólt szerezve felzárkóztak (9-8). A párharcot végül a szerb kapus döntötte el, tökéletes ütemben szerzett labdát, a megúszásból pedig a Szolnokon légióskodó Milan Aleksic zúdított a hálóba (10-8).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.