Szilágyi Áron ingyen játszotta a főszerepet

Óriásplakátokért, reklámfilmekért a kajak-kenu olimpiai bajnokai sem kapnak pénzt.

A. A.
2016. 01. 09. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-as hazai vívó-vb-t emlékezetes és látványos promóciós filmmel is reklámozta a sportági szövetség, Szilágyi Áron játszotta benne a főszerepet. London olimpiai bajnoka kardcsatában győzi le a filmkockákon különböző történelmi korok harcosait, hogy a végén Darth Vader kardjával találja szemben magát.

Fel sem vetődött Áronban, hogy a felkérésre nemet mondjon vagy pénzt kérjen érte. Jó előre egyeztetni kellett csak az időpontot, hiszen a forgatás időigényes volt, alkalmazkodni kellett a felkészüléshez és a versenyekhez

– mondta Szetey András, a vívóválogatott menedzsere.

Mint hozzátette, vívásban az élversenyzőink – többek között világbajnok férfi-párbajtőrcsapatunk tagjai – ilyen szempontból nagyon profik és segítőkészek, a szövetség is igyekszik megbecsülni őket. Mindennek köszönhetően soha nem utasítottak vissza hasonló felkéréseket, így konfliktus sem alakult ki. A versenyzőknek viszont mindenkor a szövetség szponzorainak rendelkezésére kell állniuk.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség több világversenyt is rendezett az elmúlt években: a szokásos májusi Világkupák mellett 2006-ban és 2011-ben gyorsasági, 2007-ben és 2015-ben maratoni vb-t. A szövetség évente megköti a versenyzőivel az együttműködési megállapodást, amelyben benne foglaltatik, hogy a sportolóknak a szövetség igényei szerint be kell kapcsolódniuk a sportág marketingtevékenységébe.

A szövetség szponzoraival is együttműködési kötelezettségük van. Kivételt képeznek ez alól az óriásplakátok és a reklámfilmek, amelyekre külön megállapodást kötünk, de ez még sosem jelentett pénzbeli juttatást

– mondta Schmidt Gábor, a szervezet főtitkára, aki hangsúlyozta, a sportág olimpiai és világbajnokainak előzetes egyeztetés mellett kötelező a sportágat népszerűsíteni, ugyanakkor a szövetség is törekszik arra, hogy a szponzori megállapodásoknál arra sarkallja a támogatókat, hogy egyéni szerződéseket is kössenek a versenyzőikkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.