Vereséggel nyitottak a magyar lányok Belgrádban

A hollandok esélyt sem adtak.

MTI
2016. 01. 10. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es budapesti Eb-n és a tavalyi kazanyi világbajnokságon is másodikként végzett hollandok ellen a 2015-ös vb-n csak kilencedik magyar válogatott erőtlen akciókkal kezdett, ugyanakkor a németalföldiek kétszer is bevették a magyar kaput (2-0). Sőt, már 3-0 volt „oda”, amikor több mint öt perc elteltével Takács Orsolya pontos ejtéssel szépített, a nyitórészt azonban 4-1-re a hollandok nyerték.

A gyámoltalan kezdést hasonló folytatás követte a második negyedben, amelynek elején ötödik létszámfölényes helyzetéből negyedszer volt eredményes a rivális (5-1). A második magyar emberelőnyből Keszthelyi Rita hamar betalált ugyan, utána viszont két holland gól jött válasz gyanánt (7-2). Bujka Barbara ügyes pöcköléssel javított valamelyest a helyzeten, de a félidőben 8-3-as holland vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik nyolc percet a kilencedik holland gól vezette be, kis idő múlva pedig már 11-3 volt az ellenfél javára, miközben a rivális kapuja előtt csupa gyenge magyar megoldás követte egymást. A ritka kevés kellemes pillanat egyikeként Keszthelyi talált be elhajlásból (11-4). A tizenkettedik holland gólra Csabai Dóra, majd Antal Dóra is látványos bombával válaszolt, de a hátrány így is tetemes maradt (12-6).

A befejező negyedben keveset változott a játék képe, a rivális kiengedve is uralta a mérkőzést, a magyar csapat pedig jobb híján a vereség mértékét próbálta csökkenteni. Bíró Attila szövetségi kapitány alakulatának igyekezetét részben siker kísérte, mivel 13-6 után Antal két alkalommal is bevette a holland kaput (13-8). A hajrában Bujka egymás után kétszer is jól centerezett, a vége azonban ezzel együtt igen sima vereség lett: Hollandia 14-10-re győzött.

„Főleg a kezdésen lepődtem meg, agresszívabb védekezést szerettem volna, de gyámoltalanok voltunk támadásban is” – nyilatkozta Bíró Attila a találkozót követően az M4 Sportnak. Hozzátette, a játékosok lassúak voltak védekezésben, nagyobb mozgással ki lehetett volna támadni a nagy lövőkre. – „Az volt a cél, hogy a csapat jó kezdéssel megalapozza az Eb-t, de még sok lehetőség lesz javítani.”


Eredmény, nők, A csoport, 1. forduló:
Hollandia–Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

a magyar góldobók: Antal, Bujka 3-3, Keszthelyi 2, Takács, Csabai 1-1

További vasárnapi eredmények az A jelű női hatosból:
OroszországTörökország 29-0 (7-0, 6-0, 8-0, 8-0)
GörögországPortugália 27-3 (7-1, 7-1, 5-0, 8-1)

A magyar női csapat legközelebb kedden száll vízbe a szerb fővárosban, akkor – 15.15 órától – a görögökkel találkozik.

A férfiválogatott hétfő este mutatkozik be, ellenfele szintén Görögország együttese lesz, amellyel 20.15-től játszik. A meccset élőben közvetíti az M4 Sport.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.