Vereséggel startolt a magyar válogatott

Egy góllal kaptak ki az olasz együttestől.

MTI
2016. 01. 03. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő vasárnap kezdődő belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már az első olasz akció végén hátrányba került, majd újabb emberelőnyös támadások is vendéggóllal zárultak (0-3), így az első szünetre komoly előnyt harcolt ki a rivális.

Csak a második negyedben, a találkozó tizedik percében tudott szépíteni az addig erőtlennek tűnő magyar csapat, ekkor az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert volt eredményes közelről (1-3). Dinamikusabbá, bátrabbá vált a hazaiak játéka, amit jól illusztrált a vb-aranyérmes Bátori Bence húzásos gólja (2-3). A kimaradt hazai helyzetek miatt azonban egyenlítés helyett az olaszok húztak el 4-2-re, a nagyszünetre pedig visszaállították a háromgólos különbséget (2-5).

A harmadik játékrészben kölcsönösen pontatlanul pólóztak a felek, a hatástalan kísérletek sokasága után a negyed végére sem változott a kép, az ekkor 11:6-os aránnyal a kiállításokat illetően is biztosan vezető olaszok a magyarokhoz hasonlatosan elpuskázták újabb lehetőségeiket is.

A befejező negyed az ifjú Manhercz Krisztián pompás átadását értékesítő Tóth Márton révén magyar góllal indult (3-5), a hasonló folytatással azonban adós maradt a hazai gárda, amely – bár a védekezésben feljavult – percekig nem tudta újólag bevenni a rivális kapuját. Egészen a hajráig: szűk két perccel a vége előtt a saját maga által kiharcolt büntetőből az olimpiai és világbajnok Varga Dénes nagy gólt lőtt (4-5). Az egyenlítés azonban már nem sikerült, így vereséggel startolt a magyar válogatott, amely hétfő este a spanyolokkal száll vízbe.

„Sokat hibáztunk, ziccereket rontottunk, s a mérkőzés elején nem jött be, hogy puhább védekezéssel kezdtünk, de összességében nem vagyok csalódott” – mondta Benedek Tibor a mérkőzés után az M4 Sportnak. „Még jobbak leszünk az Eb-re, ha rendelkezésünkre áll majd a centerpárosunk, egy teljes értékű Hárai Balázs és a válogatottba visszatért Kis Gábor, aki betegsége miatt ma még nem volt bevethető” – tette hozzá.

Eredmény:
Magyarország–Olaszország 4-5 (0-3, 2-2, 0-0, 2-0)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Bátori, Tóth M., Varga Dénes 1-1

A nyitónap másik mérkőzésén:
Spanyolország–Szlovákia 10-5 (2-0, 3-2, 4-1, 1-2)

A további program:
hétfő:
Szlovákia–Olaszország 17.00
Magyarország–Spanyolország 19.00

kedd:
Spanyolország–Olaszország 18.00
Magyarország–Szlovákia 20.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.