Világbajnokot igazolt Tomori helyére a Győr

Ida Alstad kétszeres világ- és Európa-bajnok, 2012-ben olimpiát is nyert a norvég válogatottal.

MNO
2016. 01. 02. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Timeoutmag.com cikkére hivatkozva azt írta a Nemzeti Sport Online, hogy a Byasen 30 éves átlövője a napokban Magyarországra utazhat, és aláírhatja rövid távú szerződését a zöld-fehéreknél, ahol sürgős segítségre van szükség a magyar válogatott játékos súlyos térdsérülését követően. A 127-szeres válogatott Alstad kétszeres világ- és Európa-bajnok, 2012-ben olimpiát is nyert a norvég válogatottal.

Ismert: a női válogatott egy góllal (24–23) kikapott Lengyelország válogatottjától az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő mérkőzésen. A találkozón Tomori Zsuzsanna súlyos sérülést szenvedett. A magyar válogatott klasszisát december 17-én meg is műtötték, amikor is az elülső keresztszalagot pótolták a térdében.

Ida Alstad
születési év: 1985
nemzetiség: norvég
magasság: 175 cm
poszt: balátlövő

Korábbi klubjai:
2002-2013: Byasen
2013-2014: Holstebro
2014-2015: Midtjylland
2015: Byasen

Szombat délelőtt a győriek hivatalos közleményükben megerősítették, hogy leigazolták a norvég átlövőt.

„A világbajnokságot követően átgondoltuk a céljainkat és lehetőségeinket, amely alapján szükségesnek láttuk egy BL-szintű játékos átmeneti szerződtetését. Fontos szempont volt, hogy az illető ebben a szezonban nem játszhatott a Bajnokok Ligájában, így a tárgyalások eredményeképpen a friss norvég világbajnok Ida Alstaddal kötöttünk szerződést. Ida jelenleg a norvég Byasen játékosa, akivel és csapatával hat hónapos kölcsönszerződést kötöttünk. Bízunk benne, hogy kimagasló játékintelligenciájával és tapasztalatával gyorsan beilleszkedik majd az ETO-ba, és a jövő héttől már együtt küzd a lányokkal az ETO hazai és BL-sikereiért” – mondta Kelecsényi Ernő klubelnök.

Ida Alstad így nyilatkozott érkezéséről: „Nagy boldog vagyok, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhatok. Bízom benne, hogy tapasztalatommal és védekező játékommal hozzájárulhatok új csapatom sikereihez. Bizonyára egy kis időt igénybe vesz majd, hogy felvegyem a győri játék ritmusát, de ez nem okoz majd gondot. Nagy előny, hogy három norvég csapattársam is segíteni tud, illetve Nyckével is játszottam együtt a Midtjyllandban. Úgy gondolom, hogy ettől a győri lehetőségtől mindenképpen jobb játékossá válok.”

A játékos byaseni szerződésében volt egy olyan záradék, amely kimondja, hogy ha Bajnokok Ligájában szereplő klub hívja, és ő menni akar, akkor a norvég csapat kölcsönben elengedi.

Eközben a Győr BL-ellenfele, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica leigazolta a tunéziai válogatott kapusát, Esraf Abdallahot, valamint a szlovén nemzeti együttes jobbszélsőjét, Neli Irmant.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.