A férfi Eb nagy hozadéka, amiről nem beszélünk

Ilyen volt, ilyen lett Bánhidi Bence, a kontinensbajnokság felfedezettje.

A. A.
2016. 02. 06. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár manapság csak a negatívumokkal szokás foglalkozni a férfikézilabda-válogatottunk Európa-bajnoki szereplése kapcsán, az esemény nagy pozitívuma volt két olyan játékosunk bemutatkozása a világelitben, akik fontos poszton játszanak, kulcsszerepet kapnak – ezt ráadásul meg is hálálják. Míg a balátlövő Bodó Richárd bebizonyította a tehetségét, a beálló Bánhidi Bence berobbant az európai mezőny legjobbjai közé. Hasonlóra – egy európai szinten kiscsapat (esetünkben a Balatonfüred) játékosa első világversenyén így felhívja magára a figyelmet a nagy válogatottban – régóta nem volt példa magyar színekben.

Bánhidi Bence még Bajnokok Ligája-meccset sem játszott, de ősztől ez másképp lesz. A szegedieknek már tavaly tavasszal feltűnt a tehetsége és Carlos Pastor edző kifejezett kérésre szerződtették a 204 centis játékost, aki két és fél éve még U19-es válogatottunk reménysége volt. Ha megkapja a megfelelő játéklehetőséget, Bodó Richárddal együtt tovább fejlődhet, és férfi kézilabda-válogatottunk megtalálhatja a visszautat a világ legjobb csapatai közé.

A videókból kiderül, milyen volt, milyen lett Bánhidi Bence.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.