A győriek lesöpörték a Bukarestet

A Győri Audi ETO KC 28–22-re legyőzte a vendég CSM Bucurestit, így jöhet a döntő meccs a Podgoricával az első helyért.

MTI
2016. 02. 06. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérülésektől tizedelt Győr számára az volt a cél, hogy egy újabb sikerrel leszakítsa ellenfelét, mert akkor már csak a jövő héten rá váró, címvédő montenegrói Podgoricával kell küzdenie a csoport első helyéért.

Bátran kezdett a bukaresti alakulat, 3–1-re és 4–2-re vezetett, de ahogy összeállt a hazaiak védekezése, fordult a kocka. A 10. percben vezetett először az ETO, miután sorozatban háromszor betalált. A lendület kitartott a vendégek időkérése ellenére is (8–5), ám a folytatásban ismét jól játszott a CSM. Állandósult a különbség, a vendégektől főleg Gulldén volt veszélyes, végül 12–10-nél vonult el pihenőre a két együttes.

A folytatásban is sikerült a Bucuresti támadásait kivédekezni, az indítások után pedig betalálni. Az állandóan reklamáló vendégedző, Rasmussen 15–11-nél időt kért. Grimsbö fontos pillanatokban védett, és amikor a bukaresti tréner kétperces kiállítást kapott – ezt egyik játékosának kellett letöltenie –, plusz még egy emberelőnyt megítéltek a Győr javára, 19–13 lett az állás.

Bő negyedórával a vége előtt ismét időkérésre kényszerült a CSM, de már nem tudott komoly ellenállást kifejteni. A Győr biztosan tartotta otthon a fontos két pontot.

Női BL, középdöntő, 7. forduló:
2. csoport:
Győri Audi ETO KC–CSM Bucuresti (román) 28–22 (12–10)

pénteken játszották:

Baia Mare (román) – FTC-Rail Cargo Hungaria 32–24 (16–14)

A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, és a párharcok győztesei jutnak a május 7–8-i budapesti négyes döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.