Adókedvezményt ér az olimpiai pályázat támogatása

A cégek ugyanolyan adóelőnyben részesülnének, mint a filmalkotásokat támogató vállalkozások.

MTI
2016. 02. 09. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indoklás szerint a társasági és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt módosító javaslat kimondja: a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság közös tulajdonában lévő, az olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit cég legfeljebb 19 milliárd forinthoz juthat az idén és jövőre cégek adókedvezményben részesülő támogatásából.

A társaságnak a 2017. december 31-ig fel nem használt támogatást a központi költségvetés számára kell visszautalnia 2018. december 31-ig a javaslat értelmében.

Az indoklás szerint az olimpiai pályázat előkészítését e módon segítő cégek ugyanolyan adóelőnyben részesülnének, mint az előadó-művészeti szervezeteket és filmalkotásokat, illetve a látványcsapatsportokat támogató vállalkozások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.