Babos már a 44. a világranglistán

A 22 éves soproni játékos élete formájában teniszezik az utóbbi időben.

B.M.L.
2016. 02. 16. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, jól döntött Babos Tímea, amikor idén az egyesre helyezte a fő hangsúlyt. A tavaly párosban a világ legjobbjai közé jutó 22 éves soproni teniszező – akkori partnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal még a szingapúri világbajnokságra is eljutottak – 2016-ban eddig remekül szerepel, hiszen a kínai Sencsenben elődöntős volt, megszerezte első főtáblás győzelmét a melbourne-i Grand Slam-tornán, az Australian Openen, míg legutóbb a szentpétervári premier versenyen került be a legjobb nyolc közé, ahol többszöri előnyös helyzetből bukott el a későbbi tornagyőztes olasz Roberta Vinci ellen.

A jó eredményeknek meg is lett az eredménye, és Babos immár a 44. helyet foglalja el a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, ami eddigi pályafutásának legjobb helyezése egyéniben. Ráadásul a magyar játékos a 2016-os pontversenyben a 12. helyre lépett előre, míg párosban továbbra is 12. a hagyományos rangsorban.

– Természetesen rettenetesen örülök annak, hogy ismét tudtam javítani a ranglistámon. Boldog vagyok, hogy ezzel újabb karriercsúcsot értem el. Nyilván ez még több motivációt és lendületet ad. Remélem, hogy ez még csak egy út kezdete – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos.

Mostani helyezése az olimpiai részvétel szempontjából is biztató. Teniszezőnknek június 6-án kell az első 56-ban lennie ahhoz, hogy riói kvótához jusson. Ezen a héten Dubaiban szerepel a magyar éljátékos: párosban indul a német Julia Görges oldalán, akivel szerdán lépnek pályára a Roberta Vinci–Barbora Strycova (olasz–cseh) duó ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.