Bedák Zsolt vb-címért bokszolhat

Aláírták a szerződést, a magyar bokszoló lesz a következő kihívója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire-nek.

MTI
2016. 02. 03. 22:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződést aláírták, e szerint a 12 menetes összecsapásra április 23-án, Manilában kerül sor. A 32 éves magyar öklöző 26 eddigi profi mérkőzésén 25 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget. Igaz, azt eddigi egyetlen vb-címmeccsén, még 2010-ben, amikor a Puerto Ricó-i Wilfredo Vázquez a 10. menetben kiütötte őt a WBO kispehelysúlyú övéért rendezett találkozón. Az Erdei Zsolt irányításával készülő, Eb-bronzérmes Bedák Zsolt a közel hat éve elveszített meccs után majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, s valamennyit meg is nyerte.

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, s már 39 profi meccsen van túl, 36 győzelem mellett csupán háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg, s most Bedák ellen először teszi kockára. „Súlycsoportoktól függetlenül top 10-es ökölvívóról beszélünk. Már az is megtiszteltetés, hogy az ember egy szorítóban lehet vele, de nemcsak az a cél, hogy kiutazzunk Manilába és Zsolt helytálljon, hanem tegyen meg minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy elhozza az övet” – mondta Rácz Félix, a Felix Promotion ügyvezetője.
Bedák élete mérkőzésének nevezte a találkozót.

„Szerintem a KO minden mérkőzésen a levegőben lóg, egy szerencsétlen védekezéssel, egy szerencsés ütéssel be lehet fejezni egy mérkőzést. Ezért is megyek fel úgy a ringbe, hogy győzni akarok.” Donaire édesapja – egyben edzője – szerint fia meggyőző sikert fog aratni, sőt a kiütést sem tartja kizártnak. „A KO jönni fog, amikor jönnie kell, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az időzítésre. Bedák kemény, verekedős srác, de a fiam magasabb és gyorsabb is lesz nála” – nyilatkozta az edző a Manila Timesnak még januárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.