Dróth nagy gólokat lőtt az Eb nyitónapján

A magyar válogatott tisztes vereséget szenvedett a spanyoloktól.

MTI
2016. 02. 03. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték a vezetést, Németh Péter lábáról pattant a lécre, onnan pedig a hálóba a labda. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünet előtt Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.

Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból. A magyar szurkolók innentől még harsányabban buzdították a válogatottat, a spanyolok a bekapott góltól azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. A hajrában a spanyolok ugyan már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek.

Az Eb-n négy háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttese csütörtökön az ukránokkal találkozik.

Eredmény, 1. forduló
B csoport:
Spanyolország–Magyarország 5-2 (3-0)
Belgrád, Kombank Arena, v.: Tomic (horvát), Sorescu (román).
Gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).

Magyarország:
Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Ráb; cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú
Spanyolország:
Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos; cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin

Korábban:
A csoport:
Szerbia–Szlovénia 5-1 (1-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.