Egy kapun múlt Miklós Edit versenye

A felső szakaszon jelentős időhátrányt szerzett, majd valamelyest javított pozícióján, a pálya középső felében azonban kiesett.

MTI
2016. 02. 21. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Weirather pályafutása ötödik sikerét aratta a vk-ban.

Az összetettben éllovas amerikai Lindsey Vonn ezúttal harmadik lett az összetettben is második svájci Lara Gut mögött.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 54 fős mezőnyben Miklós Edit 52-es rajtszámmal vágott neki a távnak. A felső szakaszon jelentős időhátrányt szerzett, majd valamelyest javított pozícióján, a pálya középső felében azonban kiesett. „Annyi történt, hogy a pálya közepén lekéstem egy kaput és emiatt nem sikerült folytatnom a versenyt. Az is közrejátszott még, hogy a pálya eléggé rázós volt, ezért nem tudtam rajta jól sízni” – mondta Miklós Edit.

A szombaton lesiklásban nyolcadik Miklós Edit abban a szakági világkupában a 11. helyről várja a szezon utolsó vk-versenyét, a St. Moritz-i lesikló döntőt. Szuper-óriásműlesiklásban jövő szombaton gyűjthet újabb pontokat az andorrai Soldeu-El Tarterben.

Eredmények:
női szuper-óriásműlesiklás:
1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:17,73 p
2. Lara Gut (svájci) 1:18,30
3. Lindsey Vonn (amerikai) 1:18,37

A szakági vk állása 5 futam után (még 3 van hátra):
1. Lindsey Vonn 420 pont
2. Lara Gut 341
3. Tina Weirather 266

Az összetett vk állása 29 futam után (még 12 van hátra):
1. Lindsey Vonn 1200 pont
2. Lara Gut 1177
3. Viktoria Rebensburg (német) 878
...35. Miklós Edit 195

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.