Erdei Zsolt edzőként is a csúcson

Nyéki Georgián és Sávoly Gergő is első lett a 60. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emléktornán.

B. Molnár László
2016. 02. 07. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép magyar sikerekkel zárult Debrecenben a 60. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny. Négy magyar a döntőkig jutott, közülük Erdei Zsolt tanítványa, a 69 kilós Bacskai Balázs hatodszor tudta megnyerni a kontinens egyik legerősebb amatőr ökölvívói tornáját. Rajta kívül Nyéki Georgián (64 kg) és Sávoly Gergő (91 kg) is aranyérmes lett, míg Varga Miklós (60 kg) a második helyen végzett.

A magyar öklözők eddig egyetlenegy kvótát sem szereztek a riói olimpiára, így mindent ennek rendelnek alá az első fél évben. A kubai edzőtábor után az első alkalommal Debrecenben, a 60. alkalommal megrendezett Bocskai István-emlékversenyen bizonyíthattak bunyósaink, és közülük négyen is eljutottak a finálékig, ami több mint biztató a kvalifikációs viadalok előtt. Amíg a korábbi Eb-bronzérmes Varga Miklós (60 kg) szoros csatában 2-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes grúz Otar Eranoszijantól, így ezüstérmet szerzett, addig a másik három magyar felállhatott a dobogó tetejére.

64 kg-ban a tavalyi Eb-n 5. Nyéki Georgián a nála csaknem egy fejjel magasabb moldáv Galagot, a 91 kilós Sávoly Gergő szoros pontozással (2-1) a holland Korvingot, míg korábbi Európa-bajnokunk, Bacskai Balázs tanári bokszot bemutatva a török Onul Sipalt győzte le simán (3-0), aki már korábban megszerezte az indulási jogot a riói nyári ötkarikás játékokra. Nem véletlenül volt büszke Erdei Zsolt a tanítványára, hiszen edzőként az első igazi komoly sikert érte el Bacskai tornagyőzelmével.

„Hétéves korom óta készülök arra, hogy egyszer majd én is eljussak az olimpiára. Eddig nem sikerült megvalósítanom a tervem. Most úgy érzem, hogy hosszú idő után megint azon az úton járok, amely elvezethet álmom beteljesüléséhez. Zsolt irányításával biztos, hogy van esélyem Rióra, és abban bízom, már a Samsunban rendezendő áprilisi kvalifikációs tornán megszerzem a kvótát” – jelentette ki Bacskai, akit az emlékverseny legjobb bunyósának is megválasztottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.