Fél évre kidőlt a zöld-fehér kézisek fiatal csillaga

A Budaörs elleni meccsen a Győri Audi ETO balszélsője egy rossz érkezést követően térdsérülést szenvedett.

MNO
2016. 02. 03. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai MRI-vizsgálat igazolta az elsődleges véleményeket. „Dorina térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot veszi majd igénybe” – mondta a győri csapat portáljának a csapat orvosa, dr. Balogh Péter.

A klub a sorozatos sérüléshullám okainak felderítését kiemelten kezeli. A megelőzésre és a regenerációra kiemelt figyelmet fordítanak, így megkezdik „a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel. Ennek eredményeképpen a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek”.

Majd így folytatják: „Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a játékos aktuális terhelhetőségét. A sérüléseket további tényezők is képesek befolyásolni, úgymint a táplálkozás, vitaminok, életmód és a psziché. Ezen témákról a megfelelő szakemberekkel szintén folyik a konzultáció. Fontos azonban kiemelni, hogy a változtatások nagy részének hatása mindenképpen hosszú távon tud jelentkezni, így azokat a hatékonyság érdekében az utánpótlásképzésben is alkalmazza majd a Klub.”

Január 17-én a győriek Svédországban játszottak Bajnokok Ligája-mérkőzést. Ott Bódi Bernadett szenvedett elülső keresztszalag-szakadást.

Ismert: a női válogatott egy góllal (24–23) kikapott Lengyelország válogatottjától az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő mérkőzésen. A találkozón Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita is súlyos sérülést szenvedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.