Fondorlatos tervvel üthetik el a magyarokat Riótól

Zsákok nélkül, de egy zsáknyi reménnyel érkezett Vancouverbe férfi párbajtőrcsapatunk.

A. A.
2016. 02. 11. 18:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai kvalifikációs időszak utolsó csapatvilágkupáját Vancouverben tartják, és a mieink kijutó helyről vágnak neki a harcnak, amit alighanem a lélekjelenlét dönt majd el. A világranglistán a magyarok pillanatnyilag hetedikek. Vancouver után a ranglista legjobb négy együttese automatikusan kvótát szerez, további egy-egy hely jut a földrészeknek. Ezen az elven a mostani állás alapján a ranglista-5. oroszok és a 6. dél-koreaiak utazhatnának Rióba. Ám van még egy szabály: csak olyan kontinensek számítanak, amelyeknek van képviselőjük a legjobb tizenhat között – márpedig Afrikának nincs. Egyiptom jelenleg a tizenkilencedik. Ez megkönnyíti a magyarok helyzetét, ám a vetélytársak kezébe egy plusz fegyver kerül majd: ha Egyiptomot besegítik a 16 közé Kanadában, kiejthetik a 2013-as világbajnok Magyarországot.

A vívópást sok-sok fondorlatot, gátlástalanságot, elvtelenséget látott már. Négy éve az olasz kardcsapat előbb besegített a baráti franciáknak a magyarok ellen, majd miután a mieinkkel már nem kellett számolni, gondolkodás nélkül lefeküdt a franciák szerényebb képességű riválisainak, a kínaiaknak, hogy inkább a franciákkal se kelljen megmérkőzniük a londoni játékokon (ez is összejött).

Annyi biztos, elsősorban a mieink kezében van a saját sorsuk, ráadásul a párbajtőr a kardnál jóval tárgyilagosabb zsűrizéssel jár, hiszen csak a találati elsőbbség számít.

„Nekünk, amennyire lehet, félre kell tenni a külső körülményeket, és arra kell koncentrálnunk, hogy minél jobban szerepeljünk a versenyen. És reméljük, hogy ez elegendő lesz a riói részvételhez. Persze, elképzelhető az, hogy akadnak olyan riválisok, akik úgy gondolják, jobb, ha a nagyon erős magyar csapat nem jut ki az olimpiára. De ez ellen nem sokat tehetünk, mi végezzük el a saját dolgunkat”

– mondta elutazás előtt a szövetség honlapjának Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány.

A felettébb rutinos magyar együttesben Rédli András és Somfai Péter nem lép pástra a péntek-szombati egyéni világkupában, hogy a csapatot pihenten szolgálja. Imre Géza és Boczkó Gábor kiemeltként csak szombaton vív, az egyéni 64-es tábláján, így várhatóan nekik is marad erejük a vasárnapi harcra. A gárda már hét elején elutazott Kanadába, hogy edzőtáborozzon, és időben átálljon. Utóbbi sikerült, az előbbihez viszont nem lett volna baj, ha a vívózsákok is időben megérkeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.