Fradi–Lunde: a második felvonás

Folytatódik a kézilabda-BL. Carlos Pastor fiai Carlos Ortega új csapatával meccselnek Szegeden.

Arday Attila
2016. 02. 13. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nőknél a Bajnokok Ligája-középdöntő két csoportjának legnagyobb rangadóját tartják a hétvégén. Ez az I. csoportban a Ferencváros–Rosztov mérkőzést jelenti szombaton 15 órától a Syma-csarnokban.

Január elején Oroszországban 23-21-re kapott ki a magyar bajnok. Katrine Lundéval nem tudtak mit kezdeni a Ferencváros legnevesebb lövői, Zácsik Szandra és Szucsánszki Zita gól nélkül maradt.

Egy héttel később itthon sokkal jobb arcát mutatta az FTC a Larvik ellen, a legutóbbi fordulóban, Nagybányán viszont megint nem lehetett ráismerni, és súlyos vereséget szenvedett. Hazai pályán, fanatikus tábora előtt viszont még százszázalékos.

A II. csoportban a Győr – nagyon hullámzó ősz után – eddig hibátlan 2016-os esztendőt produkál a BL-ben is. Térdsérülések miatt majdnem eltűntek belőle a magyar játékosok, de a csapategység erős, Podgoricában pedig sok lelkierőre is szükség lesz vasárnap 19 órától.

Itt is fanatikusok uralják a légkört, a házigazdákat pedig agresszió jellemzi a pályán, ráadásul a montenegrói Katarina Bulatovic és a román Cristina Neagu férfiúi képességekkel bír, már ami a lövőerőt illeti. A Podgorica január elején 22-20-ra kikapott Győrben, itt ráadásul azonos pontszámmal vezeti a csoportot a két mostani ellenfél.

A férfiaknál a januári Eb miatt tartott hosszú szünet véget ért a BL-ben, az első idei meccs talán csak bemelegítés lesz a magyar kluboknak.

Az A csoportban jelenleg harmadik veszprémiek a nyolcadik, vagyis sereghajtó Besiktas vendégei lesznek szombaton 17 órától, itthon nem volt gond a török csapattal (33-25). „Ez lesz az első mérkőzés, amelyen valóban mindannyian együtt leszünk, hiszen a korábbi sérültek és Nagy László is készen áll a játékra” – mondta az isztambuli csata előtt klubja honlapján Christian Zeitz, a német jobbátlövő.

A B csoportban a negyedik Szeged vasárnap 17 órától fogadja az utolsó helyezettet, a Koldingot. Ősszel Dániában is egyértelműen jobb volt Carlos Pastor csapata (22-27), azóta edzőt váltott a Kolding, idén már a spanyol Carlos Ortega irányítja, akit a szezon elején menesztettek Veszprémből.

Mind a négy mérkőzést a Sport 1 közvetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.