Futsal-Eb: kiesett a magyar válogatott

A csapat 6–3-ra kapott ki az ukránoktól, ezzel elbúcsúzott a tornától.

MTI
2016. 02. 04. 22:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat decemberben is találkozott egymással, a győri világbajnoki selejtezőn 5–3-ra győzött Ukrajna. A magyarok harmadszor vettek részt a kontinensviadalon, de mind a hét meccsüket elvesztették.

Az Eb-n négy darab háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttesébe kezdőként tért vissza a spanyolok elleni, 5–2-es keddi vereség alkalmával eltiltás miatt nem szereplő győri Harnisch Ákos. Több száz magyar szurkoló lelkes buzdítása mellett kezdődött a találkozó, amelynek elején éppen Harnisch hibáját kihasználva szereztek vezetést az ukránok. Három perccel később hatalmas egyenlítési lehetőség adódott Rábl János előtt, de két lépésről a kapufát találta el. A hetedik percben Bondar váltotta gólra Harnisch újabb bakiját, de Dróth Zoltánnak egy perc múlva sikerült szépítenie (1–2).

Az első félidő folytatásában nem volt látványos a játék, az ukránok néhány kecsegtető helyzetet kihagytak, így a szünetig több gól nem született.

A második felvonás elején ismét a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán együttes volt eredményes a magyarok újabb védelmi rövidzárlatát kihasználva. Ezt követően némileg felpörgött a magyar válogatott, kihagyott két ziccert, majd Trencsényi János csapatkapitány révén megszerezte második gólját (2–3). Nem sokáig élt azonban a remény, mivel Mikola Gricina egy percen belül betalált, ekkor – egy időkérést követően – vészkapus játékra állt át Rivera kapitány együttese.

Dróth Zoltán klasszismozdulattal vette be az ellenfél kapuját, de Bondar kisvártatva ismét visszaállította a kétgólos különbséget, a találkozó utolsó gólját pedig Mihajlo Gricina szerezte (3–6).

A magyar csapatban az Eb-n négy gólig jutott Dróth nyújtott átlagon felüli teljesítményt, a védelme viszont végig rendkívül sebezhetőnek tűnt.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Ukrajna–Magyarország 6–3 (2–1)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál)
gólszerzők: Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannyikov (25.), Mikola Gricina (30.), Mihajlo Gricina (36.), illetve Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.)

Ukrajna:
Ivanjak – Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannyikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko

Magyarország:
Tóth Gy. – Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú

A csoport állása: 1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6-3), 2. Spanyolország 3/1 (5-2), 3. Magyarország 0/2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.