Hop apó nem ijed meg Golovkintól

Az 51 éves Bernard Hopkins a középsúly mindenki által került kazah származású klasszisa ellen vonulna vissza.

B.M.L.
2016. 02. 10. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját bevallása szerint már csak egyszer szeretne ringbe lépni a profi boksz amerikai legendája, Bernard Hopkins. Az 51 éves klasszis sosem kerülte a nagy neveket, legutóbb a félnehézsúly uralkodója, az orosz származású Sergey Kovalev ellen bokszolt, és hosszú idő után Hop apó volt az egyetlen, aki a 2014 novemberében rendezett meccsen végigállta a 12 menetet a dinamitöklű Kovalev ellen. Hopkins 2016 második felében még egyszer szeretne bunyózni, és a búcsúmeccsére is olyan ellenfelet nézett ki magának, akit a középsúlyban mindenki kerül: a veretlen kazah származású Gennady Golovkint. Az amerikai legenda nagyközépsúlyban csapna össze riválisával, aki hajlandó lenne felmenni a kívánt súlycsoportba a meccs kedvéért.

„Azt hiszem, nem kell külön ecsetelnem, hogy a Hopkins–Golovkin csata mit is jelentene a profi boksz számára. Bernard egy élő legenda, aki 51 évesen is hihetetlen teljesítményre képes. Abszolút érdekel minket a mérkőzés, ám előbb Gennady összecsap az IBF kötelező kihívójával, Dominic Wade-del. Miután a súlycsoport többi világbajnoka Billy Joe Saunders és Saul Canelo Alvarez kerül minket, kénytelenek vagyunk továbblépni, és egy Hopkins elleni csata mindenképpen érdekelne minket” – nyilatkozta a Sky Sports riporterének Tom Loeffler, Golovkin promótere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.