Ilyen az igazi magyar Vér

Az ausztriai Oberwartban rendezett olimpiai kvalifikációs Europen Open tornán aranyérmes lett a Honvéd 90 kilós versenyzője.

B.M.L.
2016. 02. 14. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több verseny is hátravan még a dzsúdósok olimpiai kvalifikációs sorozatából, így minden esély megvan arra, hogy a jelenlegi hét riói kvóta mellé még 1-2 kvalifikációs helyet megszereznek a magyar versenyzők. A férfiak ezúttal az ausztriai Oberwartban álltak tatamira, és a 90 kilósok között a Honvéd dzsúdósa, Vér Gábor végzett az élen.

A fiatal versenyzőnek idén ez már a második érme European Open-sorozatban – korábban Szófiában lett harmadik –, ám pechére a 90 kilós súlycsoport egyik legjobbja éppen a hazai rivális, a vb-ezüstérmes Tóth Krisztián, aki biztos riói indulónak tekinthető a rangsorban elfoglalt 4. helye jogán. Mindez egy pillanatra sem zavarta Vért abban, hogy Oberwartban mind az öt meccsét megnyerje. Egészen a döntőig parádésan menetelt a fiatal magyar, hiszen mind a négy ellenfelét – a lengyel Szczepaniak, a lett Milenbergs, az azeri Gahramadov és a brazil Camilo – ipponnal verte, míg a döntőben intésekkel bizonyult jobbnak a lengyel Kuczeránál.

Vér ezzel 100 pontot szerzett a kvalifikációs rangsorban, ahol már a legjobb ötven dzsúdós között található.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.