Kikapott a negyeddöntőben Babos Tímea

Az olasz Roberta Vincitől szenvedett vereséget.

MTI
2016. 02. 12. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 51. magyar játékos a második helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől (16.) szenvedett vereséget 2 óra 33 perces csatában.

A 22 éves magyar teniszező az első szettben már 5:2-re vezetett, a tavalyi US Open döntősének innen sikerült előbb egyenlítenie, majd – 63 perc elteltével – a rövidítést megnyerve előnybe kerülnie.

A második felvonás elején Babos ismét elvette a 33 esztendős Vinci adogatójátékát, de most sikerült is megtartania előnyét, és 5:4 után kiszerválta a játszmát, amely 40 percig tartott.

A döntő szett első játékában a magyar játékos egyből brékelt, majd 2:0-nál újabb bréklabdája volt, de 3:0 helyett végül 2:1 lett az állás. Előnyét egészen 5:3-ig megtartotta Babos, de Vinci ekkor feltámadt és sorozatban három játékot nyerve fordított. Ahogy az első játszmában, végül most is rövidítés következett, amelyben a soproni teniszező már 4:2-re is vezetett, ezután azonban már nem sikerült pontot nyernie, így a rutinos Vinci került az elődöntőbe.

„Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán” – nyilatkozott a meccs után honlapja, a babostimea.hu szerint a magyar teniszező. „Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig” – fűzte hozzá.

Babos kiemelte: pozitívumnak tartja, hogy az első játszma után vissza tudott jönni a meccsbe.

„Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam” – vélekedett a teniszező, aki honlapja szerint legközelebb jövő héten Dubajban lép pályára, ahol egyesben lemondta a selejtezőt, ám párosban ott lesz a mezőnyben a német Julia Görges oldalán.

Babos a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt kap.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):
negyeddöntő:
Vinci (olasz, 2.)–Babos 7:6 (7–3), 4:6, 7:6 (7–4)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.