Magaslati élmények

Puy Saint Vincentben síelt a magyar kajak-kenu válogatott.

Lipiczky Ágnes
2016. 02. 01. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csapattal, több mint hetven fővel utazott ki ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatottunk Franciaországba, ahol egy hétig síelt a csapat. A térdszalagszakadást szenvedő Balla Virág kivételével mindenki egészségesen tért haza, és Hüttner Csaba utánpótlás kapitány szerint eredményesen telt a hét.

Tökéletes időnk volt, a gyerekek végig tudtak síelni. A reggelt szinte mindenki egy sífutóedzéssel kezdte, majd a hátralévő időszakban mindenki síelhetett. Az ifjúsági és U23-as válogatott nyolcvan százaléka itt volt a táborban, aminek azért is örülök, mert ebben az időszakban nagyon hasznos a sífutás. Növeli az oxigénfelvevő képességet, jó állóképességet ad, és az sem mellékes, hogy magaslaton tölthettük el ezt az időszakot, hiszen 1800 méteren laktunk, de 2500-2700 méteren is síeltek a versenyzők. Mindössze egy sérülést szenvedtünk, a kenus Balla Virág léce egy esésnél nem oldott le, így ő sajnos térdszalagszakadást szenvedett.

– mesélte Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző, aki 77 fős csapat mindennapjait koordinálta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.