Maldonadót kitette a Renault

Az egyszeres futamgyőztes venezuelait ki nem fizetett szponzorpénze miatt küldte el a francia istálló.

B.M.L.
2016. 02. 01. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár nincs bizonytalanság Pastor Maldonado F1-es jövőjét illetően, hiszen maga a venezuelai pilóta ismerte be hivatalos közleményében, hogy nem ő lesz a Renault egyik gyári versenyzője 2016-ban. Ezt már sejteni lehetett, ugyanis az Autosport a múlt héten szellőztette meg, hogy Maldonado főszponzora, a venezuelai állam tulajdonában lévő olajtársaság, a PDVSA nem fizette ki a versenyző szerepléséhez szükséges összeget. Az enstone-i istálló lépett, Maldonado pedig nem tudott mit tenni, elbúcsúzott.

Nem leszek ott a rajtrácson 2016-os Formula 1-szezon kezdetén. Köszönöm a támogatóimnak és mindenkinek, hogy segített az álmom valóra váltásában, vagyis hogy képviselhettem Venezuelát a motorsport csúcsán” – áll a korábbi GP2-bajnok közleményében.

Maldonado helyére a 2014-ben a McLarennél már egy szezont teljesítő, egy dobogós helyet szerző Kevin Magnussen érkezhet, akinek szerződtetését szerdán jelenti be a francia istálló. Ugyanakkor a Motorsport már tényként leírta, a dán versenyző megállapodott a Renault-val. Csapattársa pedig az újonc, brit Jolyon Palmer lesz, akinek helye biztosnak mondható a csapatnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.