Még Abu-Dzabi sem leányálom sportolóink számára

A tél után ismét lapátot ragadnak Fábiánné Rozsnyói Katalin fiai.

Lipiczky Ágnes
2016. 02. 10. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a téli felkészülési időszak. Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzői az elmúlt hónapokat Dunavarsányban töltötték el, február 20-án azonban – ahogy a tavasz során a magyar kajakosok és kenusok teszik – elutaznak Abu Dzabiba, és megkezdik a vizes munkát.

– Öt hétre utazunk, és csak húsvét végén érkezünk haza – mondta Pauman Dániel, az olimpiai ezüstérmes négyes tagja. – Kemény, melós hetek állnak mögöttünk, de előttünk is, hiszen az időnk nagy részét vízen töltjük el. Sokan úgy gondolják, de nem leányálom egy ilyen tavaszi edzőtábor, mert távol vagyunk a családtól, az otthontól. Ugyanakkor tudjuk, mi a célunk idén, ott akarunk lenni Rióban, és ez átlendít majd bennünket a holtpontokon. A téli erősítések, futások, úszások után már tényleg annyira vágyunk a kajakozásra, mint az éhező egy falat kenyérre. Az elkövetkező hetek arról szólnak majd, hogy a megszerzett fizikai alapot átültessük a hajóba, s minél hamarabb formába lendüljünk vízen is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.