Nagy csata dúl Mayweather trónjáért

Összeállítottunk egy tízes listát azokról, akik Floyd Mayweather utódai lehetnek.

B. Molnár László
2016. 02. 03. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015. szeptember 12-e óta megy a vita arról, ki a világ legjobbja. Ezen a napon fejezte be a pályafutását Floyd Mayweather, az Andre Berto elleni siker egyben az utolsó is volt a pályafutásában. Azóta sincs még utóda a trónon. Nézzük, kik követhetik a veretlen amerikait a súlycsoportoktól független világranglista élén.

Roman Gonzalez (44-0, 38 KO)
Nicaragua hőse előbb a kispehelysúlyt, majd a pehelysúlyt takarította ki, jelenleg a WBC pehelysúlyú világbajnoka. Sokak szerint a valaha volt egyik legtechnikásabb ökölvívó. Ütőereje saját súlycsoportjában pusztítónak számít.

Gennady Golovkin (34-0, 31 KO)
A kazah származású, az Egyesült Államokban élő bokszoló lassan nem talál ellenfelet magának, a középsúlyban nincs ember, aki kiállna vele szemben. Ő a WBA szuperbajnoka, az IBF és az IBO világbajnoka, a WBC ideiglenes bajnoka.

Saul „Canelo” Alvarez (46-1-1, 32 KO)
A mexikói és amerikai rajongók egyik kedvence a WBC középsúlyú világbajnoka. Egyetlen vereségét éppen Mayweathertől szenvedte el, ám ütőereje félelmetes. Sokan szeretnék látni a Golovkin elleni összecsapását, ám Canelo és csapata egyelőre kerüli a kazahot.

Sergey Kovalev (29-0-1, 26 KO)
A félnehézsúly uralkodója a WBO, a WBA és az IBF világbajnokaként 2011 óta csak egy meccset vívott 12 menetben, amikor legyőzte a sportág legendáját, Bernard Hopkinst. Ütőerejéről mindent elárul, hogy 2011-ben Roman Simakov belehalt az orosz származású bunyós ütéseibe.

Andre Ward (28-0, 15 KO)
A 2004-es athéni olimpia aranyérmese remek amatőrkarrier után a profik között is a legszűkebb elit tagja lett. Nagyközépsúlyban megnyerte a Super Six tornát, a súlycsoport WBA- és WBC-világbajnoka volt, ám sérülései miatt most ismét elkezdte felépíteni magát, ezúttal a félnehézsúlyban.

Terence Crawford (27-0, 19 KO)
A kisváltósúly egyik kiemelkedő alakja, sokak szerint ő az igazi utóda Mayweathernek, hiszen technikás bunyós, igaz, meccseket eldöntő ütőereje is van. Jelenleg a WBO világbajnoka, akinek csodás teljesítményében legközelebb február 27-én gyönyörködhetünk.

Kell Brook (35-0, 24 KO)
Az IBF brit világbajnokát tartják a váltósúly egyik kiemelkedő alakjának, hiszen a Ring Magazin az első, míg a Boxrec szerint a második a súlycsoportban. 2012 óta őrzi címét, amelyet március 26-án tesz ismét kockára. Félelmetes kombinációkra képes a ringben.

Danny Garcia (32-0, 18 KO)
A WBC váltósúlyú világbajnoka aztán senkitől nem fél. Legyőzte már Amir Khant (negyedik menetben), a legendás Erik Moralest kétszer, az atomöklű Lucas Matthysse-t, majd lemondva a kisváltósúlyú WBA- és WBC-vb-övekről, Guerrero legyőzésével a váltósúlyban is a csúcsra ért.

Keith Thurman (26-0, 22 KO)
A váltósúly harmadik világklasszisa, aki a WBA világbajnokaként szinte semmilyen mutatóban nem marad el két vetélytársától. Legutóbb igencsak meggyőző teljesítménnyel – a hetedik menetben lett vége a mérkőzésnek – védte meg címét az amerikai Collazo ellen.

Nicholas Walters (26-0-1, 21 KO)
A pehelysúly másik volt (?) sztárja, aki a WBA világbajnokaként jutott fel a trónra. A jamaicai bunyós Nonito Donaire ellen lett a szervezet bajnoka, ám legutóbb a Marriaga elleni címvédéskor nem tudta hozni a súlyát, így hiába nyert fölényesen, elvették a vb-címét. Ez annyira megzavarta, hogy a decemberi Sosa elleni meccsét csak döntetlenre tudta hozni.

Bármelyik jelölt lehet Mayweather utódja, de csak az elkövetkezendő évek döntik el, hogy megközelíti-e az előd szintjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.