Nem most ment el a nagy esély

A tavalyi vb-n 9. Macedónia fél lábbal már Rióban van, olyan könnyű beosztást kapott.

A. A.
2016. 02. 01. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai selejtezőtorna beosztása is mutatja, a férfiaknál Magyarország mekkora esélyt szalasztott el azzal, hogy tavalyelőtt nem jutott ki a 2015-ös világbajnokságra. A játékosaink már akkor pontosan tisztában voltak azzal, miről maradtak le, mennyivel nehezebb lesz 2016 januárjában a dolguk.

Az egy éve a katari vb-n kilencedik helyen végző Macedónia – amely a mostani lengyelországi Eb-n a mieinkhez hasonlóan szerényen szerepelt, és csak a 11. helyen kötött ki – a világbajnoki szereplésének köszönhetően Lengyelországgal, Chilével és Tunéziával került egy csoportba, így hatalmas esélyt kapott arra, hogy a tavaszi selejtezőtorna első vagy második helyezettjeként ott legyen Rióban.

Az Eb meglepetéscsapata, Norvégia a mostani negyedik helyével is nagyon nehéz helyzetbe került, Dánia és Horvátország közül az egyiket meg kell előznie Rióért.

Az olimpiai selejtezőtornát nem sorsolják, hanem a vb- és Eb-helyezések alapján készítik el a beosztást. A vb-n viszonylag jól szerepelő együttesek is lényegesen jobb helyzetbe kerülnek, mint akár az Eb meglepetéscsapatai.

Az olimpiai selejtezőtorna beosztása

1. csoport: Lengyelország, Macedónia, Chile, Tunézia
2. csoport: Spanyolország, Szlovénia, Irán, Svédország
3. csoport: Dánia, Horvátország, Norvégia, Bahrein

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.