Putyin fejével villogott az orosz focista

A Fenerbahce elleni El-meccs után a Lokomotiv játékosa megmutatta, kit rejteget a meze alatt.

MNO
2016. 02. 17. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lokomotiv Moszkva középpályása, Dmitrij Taraszov felsőjén Putyin haditengerészeti sapkában volt látható, alatta ezzel a felirattal: „A legudvariasabb elnök.” A focista azzal védekezett, hogy komolyan gondolja a feliratot. „Tisztelem őt, és eldöntöttem, hogy megmutatom: vele vagyok, és kész vagyok támogatni őt” – mondta az orosz R-Sport hírügynökségnek.

A Yeni Safak török újság provokációnak nevezte az esetet. Ugyanakkor a meccs előtt a török szurkolók sem fogták vissza magukat: a csapat bevonulásakor üveggel dobálták meg őket. A rendőrség közlése szerint három embert letartóztattak.

A BBC szerint a csapat büntetés elé nézhet, mivel az UEFA nem engedi a politikai véleménynyilvánítást a meccsek alatt. Az európai szövetség ugyanakkor továbbra is engedi, hogy az orosz és a török csapatok játszhassanak egymás ellen európai kupákban, és az Eb-n sem jelent majd problémát, ha véletlenül egy csoportba sorsolják őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.