Strasbourghoz fordulhatnak Marian Cozma szülei

A család a mai napig nem kapott hivatalos értesítést a jogerős ítéletről. A kártérítést is hiába várják.

MNO
2016. 02. 10. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét éve nincs megnyugvása Marian Cozma apjának – derül ki a Hír TV Riasztás című műsorának legújabb adásából. A család nem érti, miért nem kaptak hivatalos értesítést a jogerős ítéletről. Mint mondták, nem hagyják ennyiben, ha kell, az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak. A megtört szülők a Hír TV-nek arról is beszéltek, hogy a megítélt kártérítésből sem láttak még semmit.

A tragédia óta nincs a család életében ünnepnap, nem szól a házban a zene. „Majd megszakadok, ha a fiamra, Marianra gondolok” – mondta Petre Cozma.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án szurkálták halálra egy veszprémi lokál előtt. A büntetőügy 2012 októberében ért véget a Kúrián; a bűncselekmény ügyében öt embert ítéltek el jogerősen, közülük Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18, Sztojka Ivánt pedig 13 évre.

A bíróság mintegy 210 millió forint vagyoni kártérítésre kötelezte az alpereseket, továbbá 16 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a család részére.

A Riasztás ismétlését február 13-án és 14-én tekinthetik meg a Hír TV-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.