Súlyos pofonba szaladt bele a Fradi

A Ferencváros nyolcgólos vereséget szenvedett Nagybányán.

MTI
2016. 02. 05. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak már az első félidőben is eredményesebben támadtak és hatékonyabban védekeztek, de a magyar bajnoki címvédő csökkenteni tudta a – korábban ötgólos (15-10) – hátrányát, sőt a szünet után egy gólra felzárkózott (16-15).

A folytatásban még nagyobb lendülettel kézilabdázott a nagybányai együttes, az újdonsült szövetségi kapitány, Elek Gábor játékosai pedig nem találták ennek ellenszerét. Bizonyos időszakokban kimondottan csekély ellenállást fejtettek ki, így meglepően sima vereséget szenvedtek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a romániai csapat francia légiósa, a tíz gólig jutó Allison Marie Pineau volt. Az FTC legjobbja, a spanyol Nerea Pena kilencszer talált a kapuba.

Baia Mare (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 32-24 (16-14)

szombaton:

Rosztov Don (orosz)–Thüringer HC (német) 15.00
Larvik (norvég)–Fleury Loiret (francia) 18.30

Az állás: 1. Rosztov Don 12 pont/6 mérkőzés, 2. FTC 9/7, 3. Larvik 6/6 (159-153), 4. Baia Mare 6/7 (185-182), 5. Fleury Loiret 4/6, 6. Thüringer HC 1/6

A Győr szombaton délután ötkor fogadja a bukaresti Steauát.

A középdöntő február végén zárul. A két hatos csoport legjobb négy helyezettje keresztbe játszik az áprilisi negyeddöntőben, és a párharcok győztesei jutnak a május 7–8-i budapesti Final Fourba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.