Szurkolókat bántalmaztak a Fradi biztonságijai?

A komlói kézilabdaklub szerint a hazai csapat rendezői támadtak szurkolóikra a PLER elleni meccs után.

MNO
2016. 02. 14. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesten, a Lőrinci Sportcsarnokban rendezett mérkőzés amúgy a hazai pályán játszó PLER háromgólos sikerét hozta, de nem (csak) ez fájt a baranyaiaknak.

„A Komló Sport Kft. elnöksége mélységesen elítéli a tegnapi mérkőzés félidejében és annak végén történteket! A sérülteknek, orvosi ellátásban részesülteknek jobbulást kívánunk! Példátlan, hogy ártatlan szülőket, szurkoló hölgyeket, urakat a szakosztály képviselőit bántalmaztak magukat hazai csapat rendezőinek tartó emberek” – írta a FradiMob oldalán megjelent közleményében a Komló Sport Kft.

A Kubatov Gábor FTC-elnökkel szemben enyhén szólva kritikus oldalon erőszakról számoltak be a komlói szurkolók is. Mint olvasható: „sajnos kikaptunk magunk miatt Már furcsa volt a fradi security felállása nem a »szokásos« kijárat felé tereltek minket hanem a vészkapu fele Jobbról-balra lezárva az út, terelve a hívott barátok felé Vége a meccs, indulunk kifelé, na és ott ütöttek mindenkit, akit értek, sima drukker, anya, apa, hölgy bárkit aki arra járt.”

A komlói Blue White Ultras Facebook-oldalán hasonlóan írta le a történteket: „Egy dolog, amiért vállalja a tábor a felelősséget, egy bedobott műanyag pohár. Félidőben már a fradi secu látván a szurkolást, illetve a jó kedvet, megkezdődött a gyenge szurkálódás. Utána ment részükről a telefonálás a pajtiknak, akik elég hamar megérkeztek. Vége a meccsnek, bent tartottak minket a szektorban míg mindenki kiment, aztán a vészkijárat felé tereltek minket, ahol a pajtik voltak. Leköptek egy srácot, és el is indult a buli, egy komoly 1 perces boksz, aztán sietve távoztak a srácok, sajnos nem volt sok esélyünk TISZTELET azoknak, akik odaálltak.”

A PLER KC 2011-ben egyesült az FTC férfikézilabda-csapatával. és a következő években FTC-Pler néven szerepeltek az NB I-ben. A 2013–2014-es bajnokságot azonban újra külön kezdték: a PLER-Budapest az első-, míg az FTC a másodosztályban folytatta. A kapcsolat azonban megmaradt, a FradiMob azt írta, hogy a PLER mérkőzéseit a Fradi Security biztosítja a Lőrinci Sportcsarnokban.

A PLER Kézilabda oldalán arról számoltak be, hogy csapatuk győzelmét negatív indulatok árnyékolták be. „A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű – verbális és fizikai – erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk »vendégségbe« érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat. Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük” – írta a PLER Kézilabda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.