Vége Djokovic nagy sorozatának

Zsinórban megvívott 17 döntő után egy szembetegség miatt már a negyeddöntőben kiesett a szerb világelső.

B.M.L.
2016. 02. 26. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor Novak Djokovic a tunéziai Malek Dzsazírínek mindössze három játékot engedélyezve, 6:1, 6:2-es győzelemmel túljutott a dubaji tenisztorna nyolcaddöntőjén, egyrészt még mindenki őt ünnepelte a profiként aratott 700. győzelméért, másrészt a játékát látva mindenki biztos volt abban, meg sem áll az újabb tornagyőzelemig. A jelenlegi világelső eddig négy alkalommal – 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban – nyerte meg a dubaji viadalt, és úgy tűnt, 2016 megint az ő éve lesz.

Aztán jött a spanyol Feliciano López elleni negyeddöntő, és Djokovic sokak meglepetésére rengeteget hibázott, simán elveszítette 6:3-ra az első szettet. Ám ekkor kiderült, hogy a szerb játékos napok óta szemfertőzéssel küzd, és már alig látott. Nem is erőltette tovább, 33 perc után feladta a találkozót.

Ez a veresége azt jelentette, hogy véget ért a nagy sorozata, ugyanis a tavaly januári, Dohában rendezett torna óta zsinórban tizenhét versenyből tizenhét alkalommal jutott be a fináléba, és tizenháromszor nyerni is tudott, köztük három Grand Slamen és az év végi londoni világbajnokságon. Ugyanakkor a győzelmeket tekintve, a már említett 700. sikerével az aktív játékosok rangsorában már harmadik: csak Roger Federer (1067) és Rafael Nadal (775) előzi meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.