A veszprémi kézisek segítenek a dunaújvárosi lányokon

A dunaújvárosi csarnok nem felel meg a döntőre, ezért kell új „otthont” keresni.

TK
2016. 04. 12. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dunaújvárosi klub előzetesen három lehetséges helyszínt is megjelölt: a Veszprém Arénát, a Syma csarnokot és a Dabasi Sportcsarnokot.

Hétfő este a veszprémi klub vezetője, Kálomista Gábor által jegyzet közleményében jelezte, hogy ők szívesen segítenek a Dunaújvárosi Kohász csapatán: „A Veszprém felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát a kupadöntőre úgy, hogy a lányok dunaújvárosi szurkolói számára  ötvenszázalékos kedvezményű belépést biztosít. Ezzel is segíteni kívánjuk a szurkolókat, hogy az utazás ellenére minél többen élőben biztathassák kedvenc csapatukat.”

A bakonyi alakulat azt is hozzáteszi, hogy arra fogják kérni az MVM Veszprém Európa-szerte legendás szurkolótáborát, hogy töltse meg a csarnokot, és úgy buzdítsa a lányokat, mintha saját csapatuknak szurkolnának.

„A magyar kézilabdázás hagyományaira való tekintettel és jövője érdekében mindent elkövetünk, hogy a bajban segítsünk egymásnak” – zárul a közlemény.

Kedd délelőtt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában kisorsolták a döntő menetrendjét. Ennek értelmében a Dunaújváros idegenben kezdi a TuS Metzingen elleni párharcot. A döntő első meccsét április 30-án vagy május 1-jén, a visszavágót a női Bajnokok Ligájának Final Four hétvégéjén, május 7-én vagy 8-án rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.