Búcsúzik a bokszlegenda

A filippínó zseni, Manny Pacquiao vasárnap hajnalban lép utoljára ringbe.

B.M.L.
2016. 04. 09. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb legenda készül szögre akasztani a kesztyűt a profi ökölvívásban, hiszen magyarországi idő szerint vasárnap hajnalban Manny Pacquiao (57-6-2, 38 KO) – saját bevallása szerint – utoljára lép ringbe a Las Vegas-i MGM Grand Arenában.

A filippínó harcosnak méltó ellenfele lesz, hiszen a WBO váltósúlyú vb-övéért azzal a Timothy Bradley-vel (33-1-1, 13 KO) csap össze, akivel már kétszer is megverekedett, és 1-1-re állnak a felek. Külön érdekessége volt mindkét eddigi találkozójuknak, hogy az a bunyós nyert pontozással, akit a közönség és a szakértők nagy része gyengébbnek látott.

Pacquiaót sokáig a súlycsoportoktól független világranglista vezetőjének ismerte el a világ, aki nyolc (!) súlycsoportban ért fel a csúcsra, és mindenkivel összecsapott az adott súlyban, aki csak valamit is számított.

Simán verte meg többek között Oscar De La Hoyát, Miguel Cottót, Shane Mosley-t, ki feledné a mexikói hős, Erik Morales elleni trilógiáját vagy éppen a másik mexikói legenda, Juan Manuel Márquez elleni négy összecsapását. Vagy éppen a tavaly május 2-án vívott, Floyd Mayweather elleni Évszázad csatáját, ahol minden idők legnagyobb pénzdíját osztották szét. Pacquiao ázsiója éppen az utóbbi két extraklasszis ellen küzdve kezdett visszaesni, hiszen Márquez brutálisan kiütötte, míg Mayweather simán kipontozta őt.

Mindenesetre ha tényleg visszavonul, nagy veszteség éri a sportágat. Bradley viszont nem ünnepelni, hanem megverni megy a filippínót.
– Új edzővel, új mentalitással fogok ringbe lépni. Remek stratégiát dolgoztunk ki, és ha fegyelmezett tudok maradni, enyém lesz a győzelem. Csak az lebeg a szemem előtt, hogy egyértelmű győzelmet arassak a legendás Manny Pacquiao felett – jelentette ki az amerikai.

A Pacmannek becézett sztár azt ígéri, meglepi majd Bradley-t a ringben. – Pontosan tudom, hogy Juan Manuel Márquez taktikai elemeit gyakorolta. De sokat tanultam abból a találkozóból, szóval jobb, ha inkább valami mást találnak ki Bradley-ék – közölte Pacquiao, akinek búcsúmeccsét élőben közvetíti a Sport 1 (vasárnap, 3.00).

Közben a nehézsúlyban is történnek nem akármilyen események. Végre kiderült, hogy július 9-én, Manchesterben rendezik majd meg a várva várt Tyson Fury–Vlagyimir Klicsko-visszavágót. Mindezt a brit WBA-WBO világbajnok edzője és nagybátyja, Peter Fury jelentette be.

Az IBF vb-övéért viszont a londoni O2 Arenában csap össze szombat éjszaka a címvédő amerikai Charles Martin (23-0-1, 21 KO) és kihívója, a 2012-es olimpia bajnok brit Anthony Joshua (15-0, 15 KO). Egy biztos, megvan az esélye, hogy nem tart majd 12 meneten keresztül az összecsapásuk

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.