Hargitay András lett Kiss László utódja

Hargitaynak ez a második megbízatása kapitányként, 1984 és 1988 között már irányította a válogatottat.

MTI
2016. 04. 11. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Úszó Szövetség hétfői elnökségi ülését követően közleményben számolt be arról, hogy a sportág első magyar világbajnokát, az eddigi utánpótlás-kapitányt, Hargitay Andrást határozatlan idejű szerződéssel nevezi ki a Kiss László lemondásával megüresedett posztra. Hargitay Andrásnak ez a második megbízatása kapitányként, 1984 és 1988 között már irányította a válogatottat.

„A legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni a versenyzőknek és edzőknek. Ez a feladat hihetetlen felelősség, különösen most, az olimpia évében, egy hónappal az Európa-bajnokság előtt. A célom az, hogy az edzőbizottsággal együtt, velük egyetértésben vezessem a válogatottat” – idézte a MÚSZ-közlemény Hargitay Andrást. A kapitány hozzátette, szeretné, ha lenyugodna a hangulat, „az ugyanis senkinek nem lenne jó, ha léket vágnának a magyar úszósporton. [ ] Az elmúlt években sikert sikerre halmoztak a versenyzőink, sportdiplomáciában is világszínvonalon teljesítünk, nagy versenyek sorát rendezték és rendezik nálunk, az olimpián kiemelkedő eredményességet remélünk az úszóktól – ha most megpróbálják elsüllyeszteni vagy akárcsak lelassítani ezt a hajót, azt nemcsak mi érezzük meg, de az egész magyar sport és talán az ország is.”

Hargitay segítője a Testnevelési Egyetem úszótanszékének vezetője, Sós Csaba, valamint Moszkva olimpiai bajnoka, a MÚSZ elnökségének tagja, a Jövő SC ügyvezetője, Wladár Sándor lesz.

Az elnökség kinevezte az új utánpótlás-kapitányt is: Petrov Iván, a győri klub vezetőedzője kapta meg ezt a megbízatást.

Az ülésen Gyárfás Tamás elnök beszámolt arról, hogy a sportág mögött álló huszonegy partner közül eddig tizenkilenc jelezte, ezután is támogatja a magyar úszósportot, további két céggel pedig folynak az egyeztetések, de negatív jelzés tőlük sem érkezett. (A KÉSZ-csoport csütörtökön bejelentette, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László kapitány személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét.) A Rio Klub operatív igazgatója, Pócs Róbert levélben jelezte, hogy az olimpián túl is támogatni kívánják a 2017-es világbajnokság majdani úszóhőseit, azaz a budapesti vb-ig a válogatott húsz tagja kap használatra egy-egy autót, felkészülésüket segítendő.

A Kiss László-ügy főbb fejleményei:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.