Így debütál egy igazi Schumacher!

Pole pozícióval és futamgyőzelemmel mutatkozott be az olasz F4-es misanói bajnoki szezonnyitóján a hétszeres F1-es világbajnok fia, Mick.

B.M.L.
2016. 04. 09. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher már a második F4-es szezonját kezdte meg ezen a hét végén. Tavaly ugyanebben a szériában versenyzett, és a német bajnokságban azonnal szerzett egy futamgyőzelmet, illetve összetettben a 10. helyen zárta a pontversenyt. Nem véletlen, hogy felfigyelt rá édesapja, a korábbi hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher korábbi csapata, a Ferrari, amelynek utánpótlásgárdája, a Prema Powerteam szerződést kínált neki. Nos, az ifjú Schumi rászolgált a bizalomra, hiszen az olasz F4-es bajnokság szezonnyitóján Misanóban egyrészt megszerezte saját csoportjában a rajtelsőséget a pénteki esős időmérőn, másrészt hibátlanul versenyezve 2,3 másodperces előnnyel megnyerte a szombati futamot, míg Guzman Marchina Raul (DR Formula) lett a második, és Mick csapattársa, Correa Juan Manuel zárt harmadikként.

– Nagyszerűen érzem magam! A versenytempó hihetetlen volt, és a csapat nagy munkát végzett, szóval boldog vagyok – jelentette ki Mick Schumacher a leintést követően a Pitpass.com riporterének.

Szombat délután a második, esős futamot is megnyerte Mick Schumacher. Vasárnap újabb két futamot rendeznek.

Mint kiderült, az ifjú Schumacher a jövő hét végén rajthoz áll a német F4-es bajnokság Oscherslebenben rendezendő szezonnyitóján. Menedzsere, Sabine Kehm ugyanis a hírportálnak elárulta, Mick mindkét bajnokság első versenyein rajthoz áll, aztán az eredmények alapján eldől, melyikre koncentrál majd elsősorban.

A Ferrari fiókistállójának werkfilmje, amelyben a kis Schumi szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.