Össznépi spanyol sírással indul a hét

Spanyolország legutóbb 1976-ban Montrealban nem szerepelt a nyári olimpián.

TK
2016. 04. 11. 3:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2013-as világbajnok hispánok, a svédek és a szlovének is négy pontot gyűjtöttek három mérkőzésen (Irán volt a negyedik résztvevő), de hármas holtverseny alakult ki, és a minitabella nem kedvezett a spanyoloknak.

Az utolsó napon, vasárnap a svédek ellen három góllal kellett volna nyerniük az olimpiai részvétel kiharcolásához. Végül csak kettővel, 25-23-ra győztek, mégpedig úgy, hogy a hazai közönség által buzdított svédek kilenc másodperccel a vége előtt hétméteresből csökkentették kétgólosra a hátrányukat.

Spanyolország legutóbb 1976-ban Montrealban nem szerepelt a nyári olimpián, azóta sorozatban kilencszer kvalifikálta magát, háromszor bronzérmet is szerzett.

Herningben a dánok és a horvátok biztosították ötkarikás szereplésüket, Gdanskban pedig a lengyelek és a tunéziaiak. Előbbi helyszínen a norvégok, utóbbin a macedónok maradtak le a játékokról a továbbjutásra esélyesek közül.

A Vardar Szkopje és a címvédő Buducsnoszt Podgorica jutott be vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyet május 7-én és 8-án rendeznek Budapesten. Szombaton a Győr és a CSM Bucuresti biztosította helyét a legjobb négy között.

Eredmények
Női BL, negyeddöntő, 2. mérkőzések:
Larvik (norvég)–Vardar Szkopje (macedón) 28-26 (11-13)
Továbbjutott: a Vardar Szkopje 60-48-as összesítéssel.

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Baia Mare (román) 32-25 (13-14)
Továbbjutott: a Podgorica kettős győzelemmel, 61-49-es összesítéssel.

Szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 40-23 (22-10)
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 71-41-es összesítéssel.

Rosztov Don (orosz)–CSM Bucuresti (román) 28-29 (11-16)
Továbbjutott: a CSM Bucuresti kettős győzelemmel, 55-53-as összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.