Tizenhárom év után újra EHF-kupadöntős a Dunaújváros

A magyar együttes legutóbb 2003-ban szerepelt nemzetközi kupasorozat döntőjében.

TK
2016. 04. 10. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat a Dániában aratott 29–27-es győzelmét követően az elődöntős párharc második, vasárnapi mérkőzésén 25–23-ra kikapott hazai pályán a Randerstől – írja az MTI.

A dunaújvárosi együttes a félidőben hat góllal vezetett, ám a találkozó végén kiengedett, így az utolsó percben a dán csapat meg tudta fordítani a mérkőzést, a döntőbe jutás azonban nem forgott veszélyben.

A Dunaújváros ellenfele a fináléban a korábbi győri edző, Konkoly Csaba által irányított és magyar játékosokat is foglalkoztató német TuS Metzingen lesz, amely kettős győzelemmel búcsúztatta a Corona Brasovot.

A magyar együttes ezt megelőzően legutóbb 2003-ban szerepelt nemzetközi kupasorozat döntőjében, akkor a dán Slagelsétől kikapott az EHF-kupában.

Női EHF-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Dunaújvárosi Kohász KA–Randers HK (dán) 23–25 (16–10)
Továbbjutott: a Dunaújvárosi Kohász KA 52–52-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.